0
Sorghum med blomkål i indisk curry, spinat og rødløg

Sorghum med blomkål i indisk curry, spinat og rødløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Kog sorghum

Kog de omhyggeligt skyllede sorghum i rigeligt saltet vand i ca. 15 min. Dræn overskydende væde fra.

kokosmælktikka curry pasteblomkål
5 min.
Steg blomkål

Skyl blomkålen og skær den ud i grove buketter. Find en stor gryde og tilsæt en smule olivenolie. Steg blomkålsbuketterne så de tager godt med farve men beholder noget bid - ca. 4-5 min. Tag buketterne op af gryden og tilsæt karrypasten. Lad den stege lidt og tilsæt så kokosmælken. Giv den et opkog og smag til med salt, lidt limesaft (gem lidt til senere) og evt. lidt soya. 

limekorianderrødløgbladbeder
10 min.
Sylt løgene

Skræl rødløgene og snit dem papirstyndt - gerne med et mandolinjern, hvis du har. Kom løgene op i en skål og tilsæt godt med fintrevet limeskal, limesaft, lidt salt eller soya og et lille drys sukker.

Pluk korianderen ud i blade og snit stilkene fint med en kniv. Kom de snittede stilke op i løgblandingen og gem bladene til anretning.

Vend løgblandingen godt sammen og lad det trække til servering.

Snit bladbederne i tynde strimler - både stilke og blade.

30 min.
Anretning

Varm kokosmælken op igen. Anret sorghum i en dyb tallerken med blomkål og bladbeder ovenpå. Hæld den varme kokossauce henover og anret de syltede løg og korianderblade ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?