0
Sorghum med stegte gulerødder, tranebær og blodappelsin

Sorghum med stegte gulerødder, tranebær og blodappelsin

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sorghum
1 min.
Sorghum

Start med at sætte sorghum over at koge i rigeligt vand med et skud salt.

Lad dem koge i ca. 15 min. og derefter trække i vandet i 5 min.

gulerødder
5 min.
Gulerødder

Skrub gulerødderne grundigt, og flæk dem på langs.

Steg dem stille og roligt på en pande i en smule olivenolie i 10-15 min., til de har taget godt med farve og er møre med en smule bid. Krydr med lidt salt.

rucolavalnøddekernerblodappelsintørrede tranebærskalotteløg
10 min.
Salat

Skræl skalotteløg, og hak dem fint med en skarp kniv.

Hak valnødder og tranebær hver for sig med en kniv.

Skræl appelsinen, skær den i skiver, og derefter i mindre bidder.

Bland rucolasalat, tranebær, valnødder, løg, appelsin og evt. overskydende appelsinsaft i en skål, og tilsæt lidt olivenolie.

ricotta fra la Treccia
30 min.
Anretning

Smør en god klat ricotta på en tallerken. Kom drænet sorghum og gulerødder ovenpå, og fordel til sidst salaten henover retten. Husk at komme evt. overskydende saft fra skålen med.

Velbekomme!

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?