0
Sortfodskrone med Quinoasalat

Sortfodskrone med Quinoasalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 timer, 30 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Quinoasalat: Kom quinoa i en gryde med rigeligt vand og salt, og kog den i 9-10 minutter. Kom quinoaen i en sigte, og lad den dryppe helt af.

Hestebønner: Kom de bælgede bønner i en gryde med kogende vand, og bring vandet i kog igen. Skyl bønnerne under den kolde hane, og lad dem dryppe af. Smut bønnerne ved at klemme på skindet med tommel- og pegefinger.

Citroner: Skær top og bund af de 2 citroner med en lille skarp kniv. Stil dem på et spækbræt, og skær nu forsigtigt ned langs frugtens buede sider, således at den hvide og gule skræl fjernes. Hold dernæst citronen over en lille skål, skær ind langs de membraner, der adskiller de enkelte dele af frugten, og lad citronfileterne falde ned i skålen. Pres saften fra membranen ned i skålen.

Avokado: Skræl avokadoerne, udsten dem, og skær dem i tynde skiver. Vend dem rundt med citronfileter og -saft, bland med quinoa og hestebønner, hakket hvidløg, spidskommen, olivenolie, chiliflager og basilikum, og smag til med salt og peber. Pynt med lidt af din yndlingssalat (vi har brugt frissé og brøndkarse).

Sortfodskrone: Tag stegen ud fra køl en time før den skal steges. Rids et fint mønster i det øverste fedtlag med en skarp kniv. Brun stegen af på en pande, så det ridsede fedt bliver gyldent. Krydr med godt med salt og peber. Brun gerne hele knuste hvidløgsfed samt gode friske krydderurter som timian, rosmarin og salvie med på panden. I denne opskrift bruger jeg intervalstegning, hvilket gerne skulle give en perfekt rosa steg fra kerne til kant.

Intervalstegning

Efter grundig bruning:

1: Kom kronen i en tør bradepande i en 180 grader forvarmet ovn i 10 minutter (1. interval).

2: Tag kronen ud, vend den om med fedtsiden nedad, og lad den stå uden tildækning i 10 minutter.

3: Sæt kronen tilbage i ovnen (2. interval). i 10 minutter.

4: Tag kronen ud, vend den om med fedtsiden opad, og lad den stå uden tildækning i 10 minutter.

5: Kom nu evt. et stegetermometer i kronen, så nålen er i midten af kødet på det tykkeste sted.

6: Sæt kronen ind i ovnen igen, og steg nu indtil stegetermometret viser 55-56 grader. (3. interval).

7: Pak kronen ind i 4 lag stanniol, og lad den hvile lunt i 30 minutter evt. tildækket af et viskestykke.

Anretning

Trancher i flotte stykker med ét ben på hver. 

Krydr med salt og peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?