0
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ekstra tilbehør : 8 stk træspyd.

Souvlaki: Læg træspyddene i vand mindst 30 min. Skær kødet i store tern og vend det med saften fra ½ citron, 1½ spsk. oregano, timian, presset hvidløg, 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Lad det marinere 15 min. og sæt så kødet på spyd. Grill dem under ovngrillen eller bedst over kul i 8-12 min. til de er gennemstegte og har taget god farve.

Salat: Snit salaten i strimler og bred dem ud i bunden af et fladt fad. Skær tomater og peberfrugter i store tern. Halver agurken, skrab den bløde kerne væk og skær kødet i halvmåneformede skiver. Halver løget og skær det i tynde skiver. Vend tomater, peberfrugt og agurk sammen, bred det ud på salaten og krydr med salt og peber. Fordel løg, oliven og skiver af feta henover. Dryp med olivenolie og vineddike og drys med ½ spsk. oregano.

Server spyddene med både af den resterende citron, salaten og fx tzatziki og bagte kartoffelklodser til.

Kommentarer og forslag til opskriften