0
Spaghetti a la picante med stegt mørksej og squashsalat

Spaghetti a la picante med stegt mørksej og squashsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Husk at chiliflagerne er spicy! Så prøv dig frem, så det ikke bliver for stærkt efter din smag.

Mozzarella er bedst, når den ikke er iskold, så tag den gerne ud af køleskabet, når du begynder madlavningen.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spaghettihvidløgløgcherry- eller blommetomatersorte oliven, uden stentomatpassatachiliflager
1 min.
Spaghetti og sauce

Kog spaghetti i rigeligt kogende, saltet vand i ca. 8-10 min., til den er al dente.

Hak hvidløg og løg fint, og sautér begge dele i rigelig olivenolie i en dyb pande. Det skal ikke tage farve.

Halvér tomaterne og evt. også oliven.

Tilsæt oliven, tomater og chiliflager (efter smag!) til panden, og lad det simre kort. Tilsæt derefter tomatpassata, og lad det koge lidt ind.

Spæd med kogevand fra spaghettien, og smag til med salt, peber og evt. et nip sukker.

mørksejfilet uden skindsquashcitronfrisk mozzarella
9 min.
Fisk og salat

Del fisken i store stykker, så der bliver 1-2 stk. pr. pers. Vend fisken i mel, og steg den i olivenolie på en varm pande i 2-3 min. på hver side, og krydr med salt. 

Skær squashen i tynde, aflange skiver, gerne på et mandolinjern.

Rør en dressing af saft af 1 citron, 3-4 spsk. olivenolie og 2-3 tsk. flydende honning. Vend squashen i dressingen, og anret den på et lille fad med brud af mozzarella. Krydr med salt og peber. 

22 min.
Anretning

Vend spaghetti i saucen, og lad den koge med i 1-2 minutter. 

Anret spaghetti og sauce i dybe tallerkener, top med fisk, og servér straks med squashsalat til. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?