0

Spaghetti Bolognese med masser af grønt

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ordn løg, gulerødder, pastinakker og bladselleri og skær dem alle i ensartede tern. Hak hvidløgene fint. Varm lidt olie op i en gryde og rist alle grøntsager og hvidløg af. Tag det hele op af gryden og kom kødet i, brun det godt af og tilsæt bouquet garni (timian og rosmarin bundet sammen i ”buket”), tomater og tomatpuré. Lad det lige koge op og kom så igen grøntsagerne ved. Krydr med salt og peber og lad saucen simre ved middelsvag varme i ½-1 time til den er tæt og kraftig. Smag til med salt og peber inden servering.

Kog pastaen al dente i rigeligt letsaltet vand.

Server den kogte pasta sammen med kødsaucen og revet parmesanost i en skål ved siden af (til at drysse over retten).

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.