0

Spaghetti "Carbonara" med et nordisk tvist og sprød pæresalat

Opskriften er udviklet af:
Tilberedningstid:
25 minutter

Få magi i munden på 15 minutter: sprød bacon, spaghetti og parmesan – alt det, børn elsker, med et mature touch af peber… uden at det føles kedeligt. Og så må du love mig du ikke siger carbonarra

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Estimeret tidsforbrug

Ca. 25 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:

  • Forberedelse: 5 min

  • Pasta og sauce: 15 min

  • Salat: 10 min

  • Anretning: 5 min

Forberedelse

  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

  • Skyl salat og pære.

Spaghetti og bacon

  • Kog spaghetti al dente i rigeligt, saltet vand.

  • Steg bacon sprødt på en pande uden ekstra fedtstof. Tilsæt et knust fed hvidløg undervejs for ekstra aroma. Fjern hvidløget, når det begynder at tage farve.

Sauce

  • Pisk æg sammen med revet parmesan og et godt skud friskkværnet peber i en skål.

  • Når pastaen er færdig, hældes vandet fra (gem en smule kogevand). Vend pastaen direkte i panden med bacon. Tag panden af varmen, og tilsæt straks æggemassen. Vend hurtigt rundt, til pastaen bliver cremet af varmen fra pastaen – justér evt. med lidt kogevand, hvis saucen er for tyk.

Salat med pære og kerner

  • Skær pæren i tynde både.

  • Rist kernerne let på en tør pande, til de dufter nøddeagtigt.

  • Rør en hurtig dressing af 1 spsk eddike, 2 spsk olivenolie, 1 tsk honning, salt og peber.

  • Vend salaten forsigtigt med dressing, pærestykker og ristede kerner.

 

15 min.
Anretning
  • Servér den cremede spaghetti toppet med lidt ekstra parmesan og friskkværnet peber.

  • Giv den sprøde pæresalat ved siden af – frisk, sød og syrlig som kontrast til pastaen.

Tips til at peppe retten op / bruge rester

  • Tilsæt et lille nip chili i dressingen for ekstra kant.

  • Brug evt. daggammelt brød til hjemmelavede croutoner som topping på salaten.

  • Rester af salaten er perfekt som frokost dagen efter – frisk på et stykke groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,