0
Spaghetti "Carbonara" med et nordisk tvist og sprød pæresalat med gulerødder

Spaghetti "Carbonara" med et nordisk tvist og sprød pæresalat med gulerødder

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter

Få magi i munden på 25 min.:

Sprød bacon, spaghetti og parmesan – alt det, børn elsker, med et mature touch af peber… uden at det føles kedeligt.

Og så må du love mig, at du ikke siger carbonara.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Estimeret tidsforbrug

Ca. 25 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:

  • Forberedelse: 5 min

  • Pasta og sauce: 15 min

  • Salat: 10 min

  • Anretning: 5 min

Forberedelse

  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

  • Skyl salat og pære.

Spaghetti og bacon

  • Kog spaghetti i rigeligt saltet vand, til den er al dente.

  • Steg bacon sprødt på en pande uden ekstra fedtstof.

Sauce

  • Pisk æg sammen med revet parmesan (gem lidt til anretning) og et godt skud friskkværnet peber i en skål.

  • Når pastaen er kogt færdig, hældes vandet fra (gem en smule kogevand). Vend pastaen direkte i panden med bacon. Tag panden af varmen, og tilsæt straks æggemassen. Vend hurtigt rundt, til pastaen bliver cremet af varmen fra pastaen, og justér evt. med lidt kogevand, hvis saucen er for tyk.

Sprød pæresalat med gulerødder pære og kerner

  • Skræl gulerødder, og skær dem og pære i julienne (brug gerne et mandolinjern).

  • Rist græskarkernerne let på en tør pande, til de dufter nøddeagtigt, og drys med lidt fint salt

  • Rør en hurtig dressing af 1 spsk eddike, 2 spsk. olivenolie, 1 tsk honning, salt og peber.

  • Vend gulerødder og pærer med dressingen, og drys med de ristede kerner.

 

15 min.
Anretning
  • Servér den cremede spaghetti toppet med lidt revet parmesan og friskkværnet peber.

  • Giv den sprøde pæresalat ved siden af - frisk, sød og syrlig som kontrast til pastaen.

Tips til at peppe retten op / bruge rester

  • Tilsæt et lille nip chili i dressingen for ekstra kant.

  • Brug evt. daggammelt brød til hjemmelavede croutoner som topping på salaten.

  • Rester af salaten er perfekt som frokost dagen efter – frisk på et stykke groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.