0

Spaghetti Carbonara med spidskål (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Snit spidskålen fint og snit rødløget i tynde skiver. Rist baconen sprød i en dyb pande og kog sideløbende pastaen i en gryde efter anvisning på pakken. Kom løgene på panden og lad dem sautere med 2-3 min. Tilsæt spidskålen, sauter 1 min. og kom så lidt af pastavandet ved. Læg låg på og lad det simre 3 min. til kålen er faldet sammen, men stadig har et sprødt bid. Pisk imens æg, fløde, parmesan, en smule salt og godt med peber sammen i en skål. Hæld vandet fra pastaen og vend det med bacon og kål. Rør æggecremen i, varm det igennem og smag til med salt og peber.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.