0
Spaghetti i fennikelstuvning med ansjoser og ærter

Spaghetti i fennikelstuvning med ansjoser og ærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
salt
1 min.
Pastaen

Sæt en gryde med saltet vand over at koge til pastaen. 

løgfennikel med topansjoserspaghettiærter, frostbouillon
10 min.
Sovsen

Pil løget, skyl fenniklen grundigt, og hak begge dele groft. 

Skær ansjoserne i mindre stykker. Varm panden op ved middelhøj varme, og steg ansjoserne i 30 sek. under omrøring. Kom grøntsagerne i, og steg yderligere 5 min. under omrøring. Tilsæt bouillonpulveret, ærterne og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Rør lidt rundt, og tilsæt 1/2 dl vand pr. person under grundig omrøring. Smages til med salt og lidt eddike, og sættes til side. 

Varmes op lige før servering.

spaghetti
20 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken. 

parmigiano reggiano (Parmesan)sort peberolivenolie, ekstra jomfru
25 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener og anret sovsen henover. Top med revet ost, olivenolie og et skud peber.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
526 kcal
Fedt:
22,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,7 g
Kulhydrat:
59,4 g
heraf sukkerarter:
10,4 g
Kostfibre:
14,1 g
Protein:
19,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?