Sæt en gryde med saltet vand over at koge til pastaen.
Pil løget, skyl fenniklen grundigt, og hak begge dele groft.
Skær ansjoserne i mindre stykker. Varm panden op ved middelhøj varme, og steg ansjoserne i 30 sek. under omrøring. Kom grøntsagerne i, og steg yderligere 5 min. under omrøring. Tilsæt bouillonpulveret, ærterne og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Rør lidt rundt, og tilsæt 1/2 dl vand pr. person under grundig omrøring. Smages til med salt og lidt eddike, og sættes til side.
Varmes op lige før servering.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Fordel pastaen i dybe tallerkener og anret sovsen henover. Top med revet ost, olivenolie og et skud peber.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften