0
Spaghetti i hvid bolognese med fennikel og basilikum

Spaghetti i hvid bolognese med fennikel og basilikum

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødderløgFennikel
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak guleroden, fenniklen og løget fint.

hakket oksekød
10 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve.

Tilsæt de hakkede grøntsager og steg dem under omrøring, indtil de bliver møre.

spaghetti, 50% fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på emballagen.

Bolognese-krydderihvedemelfløde 9%
20 min.
Rør kødsovsen

Kom 1 tsk. hvedemel pr. person i kødet og rør det godt ud. Tilsæt fløden og krydderiblandingen og lad retten simre, indtil sovsen tykner lidt.

Smag sovsen til med salt og peber.

basilikumcitron
25 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener og anret kødsovsen henover. Top med basilikummen og citronsaft.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Bolognese-krydderi indeholder: 35% oregano 15% sort peber, 15% timian, 15% paprikaflager, 10% laurbærblade, 5% salvie, 3% stjerne anis, 2% muskatnød

Næringsindhold pr. person:

Energi:
586 kcal
Fedt:
23 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,9 g
Kulhydrat:
53,4 g
heraf sukkerarter:
14,6 g
Kostfibre:
10,7 g
Protein:
36,9 g