0
Spaghetti i pesto med små oksekødsboller med gulerødder, persille og hvidløg

Spaghetti i pesto med små oksekødsboller med gulerødder, persille og hvidløg

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

gulerødderhvidløgpersillerødløgrød chili
1 min.
Forbered grøntsager

Riv gulerødderne groft, pres hvidløg, og hak persille, løg og chilipeber fint.

hakket oksekød
5 min.
Rør farsen

Bland gulerødder, hvidløg, persille (gem lidt til pynt), løg og chilipeber med hakket kød, tilsæt 1/4 dl havregryn pr. pers. og salt & peber efter smag.

Fif: Du kan med fordel bruge en foodprocessor til at hakke grøntsager, og også til at blande farsen.

Hvis du har god tid, kan du lave farsen en halv time før, og lade den stå i køleskabet og hvile lidt.

10 min.
Kødbollerne

Sæt en stor gryde godt saltet vand over, til at koge spaghetti i.

Dyp en teske i et glas vand, og form herefter nogle små kødboller.

Læg de små kødboller på airfryer-grillpladen, og spray eller pensl dem let med olie.

Indstil airfryeren på 180 grader, og giv kødbollerne 8 min. Vend kødbollerne, og giv dem 4 min. mere.

basilikum pestospaghetti
15 min.
Kog spaghetti

Kog spaghettien efter anvisning på posen, så den er færdig lidt før kødbollerne.

Når spaghettien er kogt al dente, hældes vandet fra, og pestoen tilsættes.

Bland spaghetti og pesto godt sammen. 

parmigiano reggiano (Parmesan)persille
30 min.
Anretning

Servér spaghetti i en dyb tallerken med kødbollerne ovenpå.

Riv parmesan henover, og drys med finthakket persille.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?