0
Spaghetti i kyllingbraiseret tomatsovs med fennikel og krystal ost

Spaghetti i kyllingbraiseret tomatsovs med fennikel og krystal ost

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelår
1 min.
Steg kyllingen

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg kyllingen på skindsiden i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil kylling får godt med farve på begge sider.

gulerodFennikelløg
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak fenniklen, guleroden og løget groft. Overfør til kyllingen løbende. Lad grøntsagerne stege under omrøring i ca. 10 min., indtil de er møre.

flåede tomater
15 min.
Tilsæt tomat

Kom flåede tomater i kyllingen og tilsæt vand, indtil det dækker fyldet.

Kom låg på og lad kyllingen simre i ca. 15 min., indtil kyllingekødet er gennemstegt.

spaghetti, 50% fuldkorn
30 min.
Kog spaghettien

Kog spaghettien som angivet på pakken.

35 min.
Pil kyllingekødet

Pil kødet fra benet på kyllingen og kom tilbage i sovsen. Smages til med salt og peber.

40 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener og anret kyllingeretten henover. Top med revet ost og citronsaft.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?