0
Spaghetti lasagnette med røget mørbrad, tomatsovs og bechamel

Spaghetti lasagnette med røget mørbrad, tomatsovs og bechamel

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løgbladsellerigulerod
1 min.
Forbered grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft med overvarme.

Hak løget, guleroden og sellerien groft.

røget grisemørbradtomatsugo
10 min.
Rør tomatsovsen

Skær mørbraden i små stykker. 

Varm en gryde op ved høj varme og steg mørbraden i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil den får godt med farve. Tilsæt de hakkede grøntsager og steg dem ved jævnlig omrøring, indtil de bliver møre.

Tilsæt sugoen og lad retten simre, i mens resten forberedes. Smages til med salt og peber. 

spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken

sødmælkkrystal karl
25 min.
Rør bechamelsaucen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Sluk for blusset, riv halvdelen af osten i og smag til med salt.

30 min.
Bag retten

Kom halvdelen af tomatsovsen i et ildfast fad og fordel halvdelen af bechamelsaucen henover. Spred al pastaen henover og top med resten af tomatovsen og bechamelsaucen. Riv resten af osten henover og bag retten i ca. 15 min., indtil osten har fået godt med farve.

45 min.
Anretning

Servér retten direkte fra ovnen.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
579 kcal
Fedt:
22,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,1 g
Kulhydrat:
60,7 g
heraf sukkerarter:
18,4 g
Kostfibre:
8,2 g
Protein:
27,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?