0

Spaghetti med frisk gedeost og simpel salsa af tomater, rødløg, balsamico og oliven (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gedemælk

Fremgangsmåde

Lav et kryds i tomaterne, blancher dem 1 min. i spilkogende vand og tag dem op med en hulske. Træk skindet af, halver tomaterne og fjern stilk og kerner. Skær tomatkødet i fine tern og hak rødløg og hvidløg fint. Vend det hele sammen med grofthakkede oliven, balsamicoglace, olie, salt, peber og gerne groftrevne basilikumblade. Smag til og lad salsaen trække, mens spaghettien koges al dente i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra spaghettien og kom den retur i gryden. Kom tomatsalsaen ved og vend rundt. Fordel retten i 4 dybe tallerkner og kryml gedeosten henover. Server straks med godt brød og fx hjemmelavet pesto til.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?