0
Spaghetti med kuller i frisk tomatsovs og grønne bønner

Spaghetti med kuller i frisk tomatsovs og grønne bønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kullerfilet uden skind
1 min.
Skær fisken

Skær fisken i ca. 4x4 cm chunks, og krydr med salt. Gem til senere.

hvidløg
5 min.
Steg hvidløget

Varm en stor gryde op ved middel varme, og tilsæt 1/2 spsk. olie pr. pers.

Tilsæt timianstilkene til gryden.

Hak hvidløget i tynde skiver, og kom ligeledes dem i olien.

Lad det småsimre ved jævnlig omrøring i ca. 5 min.

tomater
10 min.
Blend tomaterne

Halvér tomaterne, kom dem i en skål, og blend dem til en grov puré.

Kassér hvidløget og timianstilkene, og hæld tomaterne i gryden.

Få tomaterne op at simre, og smag til med salt og peber.

15 min.
Kog bønnerne

Kog bønnerne i saltet vand i min. 5-10 min., og lad dem dampe af i en sigte.

spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken. 

Kom fiskestykkerne i tomatsovsen, og lad det simre, til fisken begynder at flage.

persille
25 min.
Rør bønnerne

Hak persillen groft, og overfør det til en skål sammen med bønnerne.

Vend med 1/2 spsk. olie pr. pers., og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, anret tomatsovsen henover, og top med revet ost. Servér de grønne bønner til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
561 kcal
Fedt:
20,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,1 g
Kulhydrat:
53,4 g
heraf sukkerarter:
8,8 g
Kostfibre:
10,7 g
Protein:
38,3 g