0
Spaghetti med kyllinge-kødboller i tomatsovs
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Italiensk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hakket kyllingekøditaliensk kødbollekrydderizittauerløgbasilikumflåede og hakkede tomaterhvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)
Kødboller i tomatsovs

Pil løget, og snit det fint.

Rør det hakkede kød sejt med salt, og krydr med sort peber samt 2/3 af krydderiblandingen.

Rør farsen med finthakket eller revet løg, revet parmesanost (brug halvdelen her) samt evt. et eller 2 æg, samt en lille smule mælk og rasp eller mel.

Steg evt. en lille ”prøvedelle”, og smag på den. Justér evt. med mere salt og peber!

Form farsen til små kugler på størrelse med bordtennisbolde, og steg kødbollerne i en stegegryde eller på en pande i olivenolie og smør, til de er gyldne og sprøde. 

Tilsat nu finthakket hvidløg, og steg det sammen med kødbollerne i 2 min. Tilsæt det sidste af krydderiblandingen, og rist igennem sammen med kødbollerne i 2 min. Tilsæt herefter de hakkede tomater sammen med 1-2 dl vand, og lad retten små-simre i 10-15 min.

Hak basilikum, og vend det rundt i saucen. Smag tomatsaucen til med salt og peber samt lidt sukker.

spaghetti
25 min.
Pasta

Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand med et par dråber olie i efter anvisning på pakken (det skal smage som middelhavet, siger italienerne!).

Dræn vandet fra, og vend sammen med kødboller og tomatsauce.

gulerødder
30 min.
Gulerødder

Skræl og skær gulerødder i stænger.

parmigiano reggiano (Parmesan)gulerødder
35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Riv det sidste parmesanost over ved bordet. Server gulerodsstænger ved siden af. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.