0
Sedanini med laks i tomatsovs med grillet citron

Sedanini med laks i tomatsovs med grillet citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løggulerod
1 min.
Steg grøntsagerne

Hak løget og guleroden fint og overfør til en stor gryde (gem evt. lidt rå stykker til anretning). Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person.

Varm op ved middel varme og steg i ca. 10 min. ved jævnlig omrøring, indtil de bliver møre og let gyldne.

ASC laks uden skind
10 min.
Skær fisken

Skær fisken i ca. 2x2 tern og krydr dem godt med salt. Gem til senere.

sedanini, 50% Fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

tomatpassata
20 min.
Rør tomatsovsen

Rær passataen i de stegte grøntsager og få det op at simre.

Kom laksen i og lad det simre i ca. 3-4 min., indtil det begynder at flage.

Sluk for varmen og smag til med salt og peber.

citron
25 min.
Grill citronen

Varm en pande op ved høj varme.

Steg citronen på skæresiden i 1 tsk. olie pr. person i ca. 1 minut, indtil den har fået godt med farve.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener og hæld tomatsovsen henover. Top med den grillede citronsaft.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

 

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Entroterra SpA)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
529 kcal
Fedt:
23,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,6 g
Kulhydrat:
45,1 g
heraf sukkerarter:
14,6 g
Kostfibre:
5,9 g
Protein:
33,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?