Riv løget og guleroden på den grove side af et rivejern.
Kom baconen i en stor gryde, og varm op ved middelhøj varme. Lad fedtet fra baconen smelte, og lad den stege i sit eget fedt under omrøring, indtil den bliver sprød. Overfør baconen til en skål, og steg de revne grøntsager i baconfedtet under omrøring i ca. 5 min., indtil de begynder at blive gyldne.
Hæld passataen i gryden, lad retten simre i ca. 10 min., og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Varm en pande op ved høj varme.
Steg bønnerne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring, indtil de har fået godt med farve og begynder at blive møre.
Riv hvidløget henover bønnerne, og steg yderligere et par minutter under omrøring.
Smag til med salt.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Pluk basilikumbladene fra stilkene.
Fordel pasten i dybe tallerkener, hæld sovsen henover og top med bønnerne, den sprøde bacon og basilikummen.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften