0
Spaghetti med sprød bacon, tomatsovs og grønne bønner

Spaghetti med sprød bacon, tomatsovs og grønne bønner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løggulerod
1 min.
Riv grøntsagerne

Riv løget og guleroden på den grove side af et rivejern.

bacon i terntomatpassata
10 min.
Steg baconen

Kom baconen i en stor gryde, og varm op ved middelhøj varme. Lad fedtet fra baconen smelte, og lad den stege i sit eget fedt under omrøring, indtil den bliver sprød. Overfør baconen til en skål, og steg de revne grøntsager i baconfedtet under omrøring i ca. 5 min., indtil de begynder at blive gyldne.

Hæld passataen i gryden, lad retten simre i ca. 10 min., og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

grønne bønnerhvidløg
15 min.
Steg bønnerne

Varm en pande op ved høj varme. 

Steg bønnerne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring, indtil de har fået godt med farve og begynder at blive møre.

Riv hvidløget henover bønnerne, og steg yderligere et par minutter under omrøring.

Smag til med salt.

spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

basilikum
25 min.
Pluk basilikummen

Pluk basilikumbladene fra stilkene.

30 min.
Anretning

Fordel pasten i dybe tallerkener, hæld sovsen henover og top med bønnerne, den sprøde bacon og basilikummen.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
535 kcal
Fedt:
23,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,3 g
Kulhydrat:
56,3 g
heraf sukkerarter:
12,1 g
Kostfibre:
5,4 g
Protein:
21,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?