Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær porre, gulerod og squash i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen.
Vend grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.
Bag grøntsagerne i 15-20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre. Rør rundt undervejs.
Kom bacon i en gryde, og varm op ved middelhøj varme, så det steger i sit eget fedt.
Hak hvidløget i tynde skiver. Når baconen er stegt sprød, tages den op af gryden, og hældes over i en skål.
Skru ned for varmen, og steg hvidløget i baconfedtet. Lad hvidløget stege i et par minutter, uden at det tager farve.
Hæld tomatsugoen i gryden, og lad sovsen simre i ca. 10 min. Smag til med salt, peber og lidt sukker.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Fordel pastaen i skåle, hæld sovsen henover, og top med de bagte grøntsager og revet ost.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
Kundekommentarer ()