
Start med at sætte en stor gryde saltet vand over at koge til pasta.
Skræl hvidløg og rødløg og snit begge dele super fint med en skarp kniv. Kom en god sjat olivenolie op i en gryde og varm den op ved mellem varme. Sauter løgene til de er helt møre - uden at de tager farve - ca. 10 min. Tilsæt så de hakkede tomater og lad det koge igennem 5 min. Blend herefter sovsen helt glat med en stavblender. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt lys eddike og olivenolie.
Tilsæt pastaen til gryden når vandet koger - og kog til den er al dente, ca. 10-12 min.
Skær fisken i stykker på noget der ligner tændstiksæske-størrelse. Krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Varm en pande op ved højeste blus og tilsæt et god mængde olie. Steg fisken ca. 2 min på hver side. Steg gerne fisken over flere gange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter - så panden ikke overfyldes.
Sigt vandet fra pastaen, og vend den sammen med tomatsovsen. Anret den i dybe tallerkner med kulmule, basilikum og fintrevet parmesan ovenpå.
Velbekomme!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften