0
Spaghetti med tomatssovs og stegt kulmule
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødløghvidløgflåede og hakkede tomater
1 min.
Tomatsovs

Start med at sætte en stor gryde saltet vand over at koge til pasta.

Skræl hvidløg og rødløg og snit begge dele super fint med en skarp kniv. Kom en god sjat olivenolie op i en gryde og varm den op ved mellem varme. Sauter løgene til de er helt møre - uden at de tager farve - ca. 10 min. Tilsæt så de hakkede tomater og lad det koge igennem 5 min. Blend herefter sovsen helt glat med en stavblender. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt lys eddike og olivenolie.

spaghetti
10 min.
Spaghetti

Tilsæt pastaen til gryden når vandet koger - og kog til den er al dente, ca. 10-12 min.

kulmulefilet uden skind
15 min.
Kulmule

Skær fisken i stykker på noget der ligner tændstiksæske-størrelse. Krydr dem med salt og friskkværnet peber. 

Varm en pande op ved højeste blus og tilsæt et god mængde olie. Steg fisken ca. 2 min på hver side. Steg gerne fisken over flere gange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter - så panden ikke overfyldes.

basilikumparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Anretning

Sigt vandet fra pastaen, og vend den sammen med tomatsovsen. Anret den i dybe tallerkner med kulmule, basilikum og fintrevet parmesan ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?