0
Spaghetti med torsk, hjemmeflåede tomater, broccolini og hvidløgsrasp

Spaghetti med torsk, hjemmeflåede tomater, broccolini og hvidløgsrasp

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rasphvidløg
1 min.
Rasp

Forvarm ovnen til 140°C varmluft. Pil hvidløget, og riv det på den fine side af et rivejern. Bland rasp, hvidløg, 1/2 spsk. olie pr. person og salt, og læg blandingen på en bageplade med bagepapir på. Spred det godt ud på bagepladen, og bag i ca. 5-10 min., indtil raspen er blevet gylden. Rør rundt i raspen undervejs.

torskefilet uden skindcherry- eller blommetomaterbroccoli
5 min.
Fisk og tomater

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm, og krydr dem godt med salt.

Del broccoli i buketter, og skyl dem i koldt vand. Kom tomater og broccoli i det kogende vand i 30 sek. Overfør efterfølgende begge dele til koldt vand, og gem gryden med kogende vand til spaghettien.

Pil skrællen af tomaterne, når de er kølet af. Vend dem og broccoli i lidt olie, og krydr med salt og peber.

spaghetti, 50% fuldkornløgæg
20 min.
Spaghetti

Kog spaghetti som angivet på pakken.

Pil løget, og hak det fint.

Knæk ægget i en skål, og pisk det godt sammen.

Kom den kogte spaghetti i en pande eller gryde sammen med æggemassen og det hakkede løg. Varm op ved middellav varme under konstant omrøring, indtil ægget begynder at blive fast og danner en creme om spaghettien. Tilsæt fisken, og vend forsigtigt rundt, indtil fisken begynder at flage. 

Smag spaghettien til med salt og peber.

35 min.
Anretning

Fordel spaghettien i dybe tallerkener, og anret tomater og broccoli henover. Top med raspen.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
20,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
3 g
Kulhydrat:
57 /57 /57 /57 /57 /57 /57 /57
heraf sukkerarter:
7,2 g
Kostfibre:
5,8 g
Protein:
43 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?