Denne ret er super simpel, så det er vigtigt, at du smager den godt til.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak mandlerne groft, rist dem på en tør, varm pande i ca. 2-3 min., og tag dem af panden.
Pluk bollen til rustikke krummer, kom olivenolie på den varme pande fra mandlerne, og steg brødkrummerne gyldne og lækre. Krydr med salt, og tag også dem af panden.
Kog pastaen i rigelig saltet vand i ca. 10 min, til den er al dente. Sigt vandet fra, men gem lidt til senere.
Snit hvidløg i tynde skiver, og steg dem i olivenolie på den varme pande fra brødkrummerne.
Hak oliven, og vend dem med på panden. Kom den kogte pasta ved sammen med 1/2-1 dl kogevand, og lad det simre sammen i 1-2 min. Spæd med mere kogevand hvis behov, og tilsæt gerne en gavmild mængde olivenolie også, når du samler pastaen.
Afdryp tunen og tilsæt den til panden.
Hak persillen groft, vend den med retten lige inden servering, og smag til med peber og salt.
Pluk salaterne, og anret dem på et fad. Dryp med olivenolie og eddike, og top med mandler.
Skær citronen i skiver.
Anret pastaen i dybe tallerkener, drys brødkrummer over, og servér med citron og salat til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Kundekommentarer ()