0
Spaghetti og kødboller
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Selleri, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Sæt en stor grydefuld vand over at koge til pasta. Husk et godt skud salt i vandet.

hakket svinekød 6-9%italiensk kødbollekrydderiSkagenfood tomatsugo
1 min.
Lav kødbollerne

Kom kød, krydderiblanding og lidt salt op i en skål. Rør godt rundt, og form farsen til små kødboller.

Sæt en stor pande over ved mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg kødbollerne på alle sider, så de tager godt med farve. Tilsæt så tomatsaucen, og læg låg på panden. Lad det småsimre 5-6 min. under låg, til kødbollerne er gennemtilberedte. Smag sovsen til med salt og friskkværnet sort peber.

spaghetti
5 min.
kog pastaen

Kog pastaen i gryden med vand. Kog, til den er al dente - smag dig frem.

squash
10 min.
Skær squash

Skær squashen i tern på 1x1 cm.

parmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Anretning

Anret kødboller og squashtern i en dyb tallerken. Vend spaghettien med tomatsovsen, og anret pastaen ved siden af kødboller og squash. Slut af med at rive ost over retten.

Velbekomme! 

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?