0
Spaghetti og kulmule i tomatsauce og fennikelsalat med appelsin

Spaghetti og kulmule i tomatsauce og fennikelsalat med appelsin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

  1. Hak hvidløg og løg fint. Skær squash i små tern. Sautér grøntsagerne i rigeligt olivenolie i en varm, dyb pande i ca. 3 min., til de er møre, men ikke tager farve. Krydr med salt og peber. Tilsæt hakkede tomater, og lad saucen simre.
  2. Kog pasta al dente i saltet vand efter anvisning på pakken. Sigt vandet fra, men gem lidt kogevand til senere.
  3. Skær fisken i store stykker (2 pr. pers.), og krydr med salt.
  4. Hak persille groft. Skær fennikel i grove stykker. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i skiver.
  5. Anret appelsiner og fennikel på et fad. Dryp med olivenolie og evt. lidt eddike og honning. Krydr med salt og peber. Top med revet parmesan lige inden servering.
  6. Vend pastaen i tomatsaucen, spæd med kogevand, og lad det simre ca. 1 min. Smag til med salt og peber.
  7. Læg fisken ovenpå pastaen (sørg for, at der væde i panden), og damp under låg i ca. 3-4 min.
  8. Anret pasta og fisk i dybe tallerkener, og drys med hakket persille.
  9. Servér straks med salaten til.

 Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.