0

Spaghetti og kulmule i tomatsauce og fennikelsalat med appelsin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

TIP: man bør aldrig komme parmesan på pastaretter med fisk! Så får du ballade med en italiener. Hvis du alligevel tør udfordre skæbnen, kan du tilsætte parmesan til pastaen i stedet for salaten. 

spaghetti, 50% fuldkornhvidløgløgsquashflåede og hakkede tomater
1 min.
Pasta og sauce

Sæt vand over til pasta

Pil hvidløg og løg og hak begge dele fint. Skær squash i små tern og sauter alle grøntsagerne i rigeligt olivenolie i en varm, dyb pande. De skal ikke tage farve. men mørne let; ca. 3 min. Krydr med salt og peber. 

Tilsæt flåede, hakkede tomater og lad saucen simre indtil brug. 

Kom pastaen i rigeligt, saltet vand og kog den al dente. Ca. 10 min. 
Afdryp den men gem kogevand. 

 

kulmulefilet uden skindbredbladet persilleFennikelappelsin
10 min.
Fisk og fennikelsalat

Skær fisken i store stykker; 2 pr. person. Krydr dem med lidt salt. 

Pluk persillen og hak den groft. 

Skær fennikel i grove stykker og skær skrællen af appelsinerne. Skær appelsinerne i skiver. 
Anret appelsiner og fennikel på et fad. Dryp med olivenolie, evt. en smule eddike og flydende honning. Krydr med salt og peber og top med revet parmesan lige inden servering. 

Kom pasta i den dybe pande med sauce. Spæd med kogevand. Lad det simre i ca. 1 minut. Smag til med salt og peber og evt. olivenolie. 

Læg forsigtigt fisken i toppen af panden med pasta. Vær sikker på at der er en del væde i panden. Sæt låg på og damp fisken i ca. 3-4 min. under låg. 

27 min.
Anretning

Anret pasta og fisk i dybe tallerkner. Top med lidt persille. 

Servér straks med salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.