Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med kraftigt saltet vand over at koge.
Skær fenniklen i ca. 1 cm tykke skiver, og lad den simre i 3-4 min., indtil den er mør, men stadig har lidt bid. Kassér vandet, og gem fenniklen til senere.
Skær fisken i mundrette stykker, og krydr dem med salt.
Varm en gryde op ved middel varme.
Hak hvidløget i tynde skiver, og steg det i 1/2 spsk. olie pr. person i 1 min.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Kom flåede tomater, fisken, oliven og kapers i gryden til hvidløget, og lad det simre i 5 min., indtil fisken begynder at flage.
Smag til med salt og peber.
Top fenniklen med 1/2 spsk. olivenolie og 1/2 spsk. eddike pr. person, og riv osten henover.
Fordel pastaen i dybe tallerkener, og anret puttanescasovsen henover. Servér salaten til.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften