0

Spaghetti puttanesca med torsk, oliven, kapers og fennikel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fuldkornsdurumhvedemel, Hvedemel, Torsk, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fennikel
1 min.
Kog fenniklen

Sæt en gryde med kraftigt saltet vand over at koge.

Skær fenniklen i ca. 1 cm tykke skiver og kog den ved lav simre i 3-4 minutter, indtil fenniklen er mør, men stadig har lidt bid. Kassér vandet og gem til senere.

torskefilet uden skind
5 min.
Salt fisken

Skær fisken i mundrette stykker og krydr med salt.

hvidløg
10 min.
Steg hvidløget

Varm en gryde op ved middel varme.

Hak hvidløget i tynde skiver og steg det i 1/2 spsk. olie pr. person i 1 min.

spaghetti, 50% fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

Grønne Nocellara oliven, uden stenkapersflåede tomater
20 min.
Rør puttanescasovsen

Kom flåede tomater, fisken, oliven og kapers i gryden med hvidløget og lad det simre 5 min., indtil fisken begynder at flage.

Smages til med salt og peber.

Bøllingsø ost
25 min.
Krydr fenniklen

Top fenniklen med 1/2 spsk. olivenolie og 1/2 spsk. eddike pr. person og riv osten henover.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener og anret puttanescasovsen henover. Servér salaten til.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?