0
Spaghetti puttanesca med torsk, oliven, kapers og fennikel

Spaghetti puttanesca med torsk, oliven, kapers og fennikel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fennikel
1 min.
Kog fenniklen

Sæt en gryde med kraftigt saltet vand over at koge.

Skær fenniklen i ca. 1 cm tykke skiver, og lad den simre i 3-4 min., indtil den er mør, men stadig har lidt bid. Kassér vandet, og gem fenniklen til senere.

torskefilet uden skind
5 min.
Salt fisken

Skær fisken i mundrette stykker, og krydr dem med salt.

hvidløg
10 min.
Steg hvidløget

Varm en gryde op ved middel varme.

Hak hvidløget i tynde skiver, og steg det i 1/2 spsk. olie pr. person i 1 min.

spaghetti, 50% fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

Grønne Nocellara oliven, uden stenkapersflåede tomater
20 min.
Rør puttanescasovsen

Kom flåede tomater, fisken, oliven og kapers i gryden til hvidløget, og lad det simre i 5 min., indtil fisken begynder at flage.

Smag til med salt og peber.

Bøllingsø ostFennikel
25 min.
Krydr fenniklen

Top fenniklen med 1/2 spsk. olivenolie og 1/2 spsk. eddike pr. person, og riv osten henover.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og anret puttanescasovsen henover. Servér salaten til.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
23,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,6 g
Kulhydrat:
54,1 g
heraf sukkerarter:
10,4 g
Kostfibre:
7,7 g
Protein:
41,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?