0

Spaghetti vendt i kold avokado-pestosauce med cherrytomater, majs og pinjekerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sæt en stor gryde letsaltet vand over til spaghettien.

Pil hvidløget og hak det fint i en foodprocessor. Halver avokadoen, fjern skal og sten og kom kødet ned til hvidløget. Kom pesto, 1 spsk. citronsaft, 2 spsk. olivenolie og et nip salt og peber ved, kør det sammen til en cremet sauce og smag til.

Skær tomaterne i kvarte og dræn majsene. Kom spaghettien og et skvæt olie i det kogende vand, rør godt rundt og kog den mør som anvist på emballagen.

Tag 1 dl af kogevandet fra og hæld resten fra. Vend spaghetti, avokadosauce, lidt af det gemte kogevand, tomater, majs, pinjekerner og en håndfuld friskrevet parmesan godt sammen. Smag til og juster evt. konsistensen med mere af kogevandet. Anret og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.