0

Spaghetti vendt i kold avokado-pestosauce med cherrytomater, majs og pinjekerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sæt en stor gryde letsaltet vand over til spaghettien.

Pil hvidløget og hak det fint i en foodprocessor. Halver avokadoen, fjern skal og sten og kom kødet ned til hvidløget. Kom pesto, 1 spsk. citronsaft, 2 spsk. olivenolie og et nip salt og peber ved, kør det sammen til en cremet sauce og smag til.

Skær tomaterne i kvarte og dræn majsene. Kom spaghettien og et skvæt olie i det kogende vand, rør godt rundt og kog den mør som anvist på emballagen.

Tag 1 dl af kogevandet fra og hæld resten fra. Vend spaghetti, avokadosauce, lidt af det gemte kogevand, tomater, majs, pinjekerner og en håndfuld friskrevet parmesan godt sammen. Smag til og juster evt. konsistensen med mere af kogevandet. Anret og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?