0

Spansk risret med hakket oksekød, chorizo, grøn peber, chili og ajvarcreme

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Creme: Rør ajvar, mayonnaise og cremefraiche sammen til ensartet creme og smag til med lidt salt og peber.

Risret: Trim løg og peberfrugter og skær dem og chorizopølsen i små fine tern hver for sig. Pil hvidløgene og hak dem helt fint. Varm en smule olie op i en sauterpande og rist chorizoen deri, til den er let gylden. Kom løgene ved og sauter videre til de er klare og begynder at tage farve. Kom kødet ved og rist det godt af. Vend peberfrugt, hvidløg og chili i og rist yderligere 2 min. Vend tilsidst tomatpassata, grøntsagsjuice og ris i, krydr med salt og peber og lad det simre sagte under låg i 20-25 min. til risene er møre – bruges brune ris, må tilberedningstiden dog beregnes til at vare op til 45 min. afhængigt af ristypen. Smag til med chili, salt og peber og server retten direkte i panden drysset med masser af grofthakket persille.

Giv ajvarcremen og en fyldig, sprød grøn salat og godt sprødt flutes til.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?