Tortilla de patatas er et fancy spansk ord for æggekage med kartofler :-) Her peppet op med en fantastisk krydret salame ventrizina piccante fra Italien.
Skær løg, hvidløg og peberfrugt ud i små tern, gerne så små som 3 x 3 mm.
Pluk persillen, og hak den fint. Vend den snittede kål og persille sammen med lidt salt, peber og et par spiseskefulde god olivenolie.
Slå æggene ud i en skål, pisk dem sammen, og smag til med salt og peber.
Varm en god passende pande (der kan tåle at komme i ovnen) op, og kom lidt smør og olie på.
Kom løg, hvidløg og peberfrugt på panden, og steg til det lige netop tager let farve. Vend derefter de kogte kartofler med på panden i et par minutter, og krydr med salt og peber.
Kom derefter æggemassen på, og lad den sætte sig i bunden i et par min. Sæt panden i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 6-8 min., til tortillaen hæver flot op og er næsten gennembagt.
Kom kål og persille ovenpå tortillaen, og bag den i yderligere 4-5 min., til kålen falder let sammen.
Som vist på billedet.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()