0
Spansk tortilla de patatas med spidskål og persille

Spansk tortilla de patatas med spidskål og persille

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Spansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Tortilla de patatas er et fancy spansk ord for æggekage med kartofler :-)

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 225 grader.

Kog kartoflerne møre i godt saltet vand.

Lad dem køle lidt ned, og pil skindet af! Du kan med fordel gøre det i god tid - gerne dagen før! 

rød peberfrugthvidløgbredbladet persillespidskål
10 min.
Forberedelse

Skær løg, hvidløg og peberfrugt ud i små tern, gerne så små som 3 x 3 mm. 

Pluk persillen, og hak den fint.

Snit kål, og vend den og persille sammen med lidt salt, peber og et par spsk. god olivenolie.

rød peberfrugtzittauerløghvidløgæg
20 min.
Tortilla

Slå æggene ud i en skål, pisk dem sammen, og smag til med salt og peber. 

Varm en god passende pande (der kan tåle at komme i ovnen) op, og kom lidt smør og olie på. 

Kom løg, hvidløg og peberfrugt på panden, og steg til det lige netop tager let farve. Vend derefter de kogte kartofler med på panden i et par minutter, og krydr med salt og peber.

Kom æggemassen på, og lad den sætte sig i bunden i et par min. Sæt panden i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 6-8 min., til tortillaen hæver flot op, og er næsten gennembagt. 

Kom kål og persille ovenpå tortillaen, og bag den i yderligere 4-5 min., til kålen falder let sammen.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?