
Tortilla de patatas er det samme som æggekage med kartofler - blot på spansk :-)
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 225 grader.
Kog kartoflerne møre i godt saltet vand.
Lad dem køle lidt ned, pil skindet af, og skær dem i mindre stykker. Du kan med fordel gøre det i god tid - gerne dagen før!
Skær løg, hvidløg og peberfrugt ud i små tern, gerne så små som 3 x 3 mm.
Pluk persillen, og hak den fint.
Snit kål, og vend den og persille sammen med lidt salt, peber og et par spsk. god olivenolie.
Slå æggene ud i en skål, pisk dem sammen, og smag til med salt og peber.
Varm en god passende pande (der kan tåle at komme i ovnen) op, og kom lidt smør og olie på.
Kom løg, hvidløg og peberfrugt på panden, og steg til det lige netop tager let farve. Vend derefter de kogte kartofler med på panden i et par minutter, og krydr med salt og peber.
Kom æggemassen på, og lad den sætte sig i bunden i et par min. Sæt panden i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 6-8 min., til tortillaen hæver flot op, og er næsten gennembagt.
Kom kål og persille ovenpå tortillaen, og bag den i yderligere 4-5 min., til kålen falder let sammen.
Servér tortilla de patatas direkte fra panden ved bordet.
Kommentarer og forslag til opskriften