Tortilla de patatas er et fancy spansk ord for æggekage med kartofler :-)
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader.
Kog kartoflerne møre i godt saltet vand.
Lad dem køle lidt ned, og pil skindet af! Du kan med fordel gøre det i god tid - gerne dagen før!
Skær løg, hvidløg og peberfrugt ud i små tern, gerne så små som 3 x 3 mm.
Pluk persillen, og hak den fint.
Snit kål, og vend den og persille sammen med lidt salt, peber og et par spsk. god olivenolie.
Slå æggene ud i en skål, pisk dem sammen, og smag til med salt og peber.
Varm en god passende pande (der kan tåle at komme i ovnen) op, og kom lidt smør og olie på.
Kom løg, hvidløg og peberfrugt på panden, og steg til det lige netop tager let farve. Vend derefter de kogte kartofler med på panden i et par minutter, og krydr med salt og peber.
Kom æggemassen på, og lad den sætte sig i bunden i et par min. Sæt panden i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 6-8 min., til tortillaen hæver flot op, og er næsten gennembagt.
Kom kål og persille ovenpå tortillaen, og bag den i yderligere 4-5 min., til kålen falder let sammen.
Som vist på billedet.
Kundekommentarer ()