0
Spansk tortilla med ventreche og frisk rucolasalat

Spansk tortilla med ventreche og frisk rucolasalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader alm varme.

Sæt en kasserolle med vand over at koge.

Skær kartoflerne i grove tern, og kog dem i ca. 5 min., indtil de er blevet lidt møre.

rød peberfrugtløgventrèche
10 min.
Forbered grøntsagerne og kødet

Skær løg, peberfrugt og kød i tern.

æg
15 min.
Steg grøntsagerne

Varm en pande, der kan tåle at komme i ovnen, op ved middelhøj varme. 

Steg kød, løg og peberfrugt i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring. Tilsæt de kogte kartofler undervejs, og steg yderligere et par min. under omrøring.

Pisk æggene homogene i en skål med lidt salt. Skru ned for blusset under panden, og hæld æggemassen i. Lad æggemassen stå og sætte sig i et par min., og kom panden i ovnen i 7-10 min., indtil ægget lige har sat sig, når man stikker en kniv igennem centeret af fyldet.

cherry- eller blommetomaterrucolapurløg
25 min.
Forbered salaten

Halvér tomaterne, kom dem i en skål, og krydr med salt, peber og lidt balsamico.

Hak purløget fint.

Rør ca. 1 tsk. sennep pr. person i tomaterne, indtil det tykner lidt. Vend rucola i lige før servering, og top med purløg.

30 min.
Anretning

Servér tortillaen med salaten.

Bonusinfo

Ventrèche er tørsaltet, lufttørret og modnet svinebryst krydret med peber. Det har en delikat, let saltet og pebret smag med en dyb bund af umami. I modsætning til fx dansk bacon er ventrèche ikke røget. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
26,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,3 g
Kulhydrat:
57,5 g
heraf sukkerarter:
31,9 g
Kostfibre:
6,7 g
Protein:
24,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?