Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog risene efter anvisning på posen.
- eller gør som jeg og brug følgende vejledning:
Jeg har nu +25 års erfaring som kok og bilder mig ind jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nyligt fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovrideren", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: kog rigeligt vand op med lidt salt i. Kom ris i når vandet koger - låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra - på med låget igen, skru ned på 1 og lad risene trække 5-10 minutter! Voilà perfekt fluffy ris HVER GANG!
Jeg må indrømme jeg har ikke set mig tilbage siden og koger nu ALTID mine ris efter denne metode! Tak Jesper!
Pil og hak løg og hvidløg fint. Pluk, skyl og hak persillen.
Rør kødet med halvdelen af både de hakkede løg, persillen og hvidløget. Smag til med lidt af krydderiblandingen samt salt og peber.
Har du et enkelt æg, kan du med fordel røre det i sammen med en lille smule mel eller rasp.
Rul farsen til små kødboller på størrelse med en lille bordtennisbold (3-4 stk. pr. pers.). Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie, til de er gyldne, sprøde og næsten gennemstegte.
Tilsæt det sidste krydderi samt de sidste hakkede hvidløg og løg til panden med kødbollerne. Rist igennem med en lille klump frisk smør i et par minutter. Kom flåede og hakkede tomater ved sammen med lidt vand (ca. den halve mængde vand i forhold til tomat), og lad sauce og kødboller simre under låg i 10-15 min. ved svag varme. Smag saucen til med salt, sukker og sort peber.
Som vist på billedet drysset med det sidste persille.
Albondigas krydderi indeholder:
40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran
Kommentarer og forslag til opskriften