0
Spanske Albondigas med rød mojo & patatas bravas

Spanske Albondigas med rød mojo & patatas bravas

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Spansk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Patatas bravas

Skær kartoflerne i mellemstore tern, og kog dem i rigeligt godt saltet vand, til de er lige knap møre.

Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe/køle af i en sigte.

Steg de afkølede kartofler gyldne og sprøde i rigeligt god olivenolie på en pande, og krydr med salt.

hakket oksekødzittauerløgAlbondigas krydderibredbladet persille
5 min.
Albondigas (kødboller)

Pil og hak løg fint.

Pluk, skyl og hak persillen.

Rør kødet med halvdelen af de hakkede løg og halvdelen af persillen. Smag til med krydderiblandingen, salt og peber.

Har du et enkelt æg, kan du med fordel røre det i sammen med en lille smule mel eller rasp.

Steg små kødboller på en pande, til de er sprøde og gennemstegte. 

rød peberfrugtzittauerløghvidløg
20 min.
Mojo og kødboller

Skær alt frugtkødet fra de røde peberfrugter, og skær dem derefter i mindre stykker.

Kom peberfrugten i en høj blender, tilsæt de sidste løg og halvdelen af hvidløgene, 1 spsk. olivenolie pr. pers. og lidt god lys eddike.

Blend det hele til en homogen glat masse, og smag til med salt, peber og evt. en smule honning eller sukker. 

Kog mojo'en op i en lille kasserolle, tilsæt de stegte kødboller, kog igennem, og smag mojo'en til igen.

hvidløg
30 min.
Anretning

Som vist på billedet med det sidste persille drysset over.

Brug evt. det sidste hvidløg til en aioli (mayonnaise rørt med fintpresset hvidløg), og servér denne til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Albondigas krydderi indeholder:

40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran