0

Speltotto med porrer, romanescoblomkål, citron og flødeost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær blomkålsbuketterne af helt oppe under "hovederne" og del hvert hoved i helt fine, små buketter. Skær stænglerne af helt ned ved stokken. Kasser stokken og blend eller riv stænglerne fint.

Rens porrerne grundigt og snit dem i små tynde skiver. Pil hvidløgene og hak dem helt fint. Skyl perlespelten under koldt vand og dryp den godt af. Smelt smør og olie sammen i en tykbundet gryde, lad det bruse af og kom porrerne ved. Sauter 2-3 min. til de er blødgjorte. Kom hvidløg og blendede blomkålstængler ved og rist dem med 3 min. Rør perlespelten i, rist 2 min. og kom hvidvinen ved. Lad det simre til vinen er helt optaget. Hæld 4 dl fond ved, krydr med salt og peber og kog det 7-8 min. under låg. Sluk for varmen og lad kornene trække ca. 10 min. til de er møre - tilsæt evt. lidt mere fond undervejs, hvis nødvendigt.

Vend de små fine blomkålsbuketter, 1 tsk. fintrevet citronskal, flødeost og parmesan i gryden, læg igen låg på og lad det trække yderligere 5 min. Smag til med citronskal, salt og peber og server straks til fx stegt laks (se video ovenover), skindstegt kyllingebryst eller krydderurtefrikadeller.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.