0

Speltotto med porrer, romanescoblomkål, citron og flødeost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær blomkålsbuketterne af helt oppe under "hovederne" og del hvert hoved i helt fine, små buketter. Skær stænglerne af helt ned ved stokken. Kasser stokken og blend eller riv stænglerne fint.

Rens porrerne grundigt og snit dem i små tynde skiver. Pil hvidløgene og hak dem helt fint. Skyl perlespelten under koldt vand og dryp den godt af. Smelt smør og olie sammen i en tykbundet gryde, lad det bruse af og kom porrerne ved. Sauter 2-3 min. til de er blødgjorte. Kom hvidløg og blendede blomkålstængler ved og rist dem med 3 min. Rør perlespelten i, rist 2 min. og kom hvidvinen ved. Lad det simre til vinen er helt optaget. Hæld 4 dl fond ved, krydr med salt og peber og kog det 7-8 min. under låg. Sluk for varmen og lad kornene trække ca. 10 min. til de er møre - tilsæt evt. lidt mere fond undervejs, hvis nødvendigt.

Vend de små fine blomkålsbuketter, 1 tsk. fintrevet citronskal, flødeost og parmesan i gryden, læg igen låg på og lad det trække yderligere 5 min. Smag til med citronskal, salt og peber og server straks til fx stegt laks (se video ovenover), skindstegt kyllingebryst eller krydderurtefrikadeller.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?