0
Speltrisotto med salame picante og flowersprouts

Speltrisotto med salame picante og flowersprouts

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

speltkerner
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

løggulerodsalame ventrizina piccante
3 min.
Forbered grøntsager og kød

Hak løg og gulerod fint.

Skær kødet i små stykker.

solsikkekerner
10 min.
Rist solsikkekernerne

Solsikkekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Flower sprouts
15 min.
Forbered flowersprouts

Flæk flowersprouts på midten. 

Varm panden op ved høj varme.

Når panden er rygende varm, steges kålen på skærefladen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 1 min., indtil den har fået godt med farve. Rør rundt i panden, og steg i yderligere 1 min. 

Overfør kålen til en skål, og krydr med salt og lidt eddike.

timiancreme frisk 9%
20 min.
Lav risottoen

Kom kød, løg og gulerod i en gryde, og varm op ved middelhøj varme. Steg under omrøring i ca. 5 min., indtil grøntsagerne er blevet gyldne.

Tilsæt 1 tsk. hvedemel pr. person, og rør godt rundt i 1 min.

Hæld speltkerner og creme frisk i, og rør rundt indtil væden bliver cremet. Tilsæt evt. vand, hvis det bliver for tykt. Pluk timianbladene i imens.

Smag risottoen til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risotten i dybe tallerkerner, og anret kål og kerner henover.

Bonusinfo

Salame Ventrizina Piccante bliver fremstillet af svinekød i Parma regionen i Italien. Kødet kommer fra den velkendte parmagris i Parma. Pølsen fremstilles af varmt friskt kød, som hakkes og blandes med krydderurter. Pølserne stoppes i naturtarme med stor diameter, hvorefter de hænges til modning og tørring. Pølsen er en blød og med en kraftig smag af Chili.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
508 kcal
Fedt:
25,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,8 g
Kulhydrat:
41,4 g
heraf sukkerarter:
7,6 g
Kostfibre:
13 g
Protein:
23 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?