0
Speltrisotto med salame piccante og grønkål

Speltrisotto med salame piccante og grønkål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

speltkerner
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

løggulerøddersalame ventricina piccante
3 min.
Forbered grøntsager og kød

Hak løg og gulerødder fint.

Skær kødet i små stykker.

solsikkekerner
10 min.
Rist solsikkekernerne

Rist solsikkekernerne på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

grønkål
15 min.
Forbered grønkål

Rib grønkål af stokken, og skær den i grove bidder.

Varm panden op ved høj varme.

Når panden er rygende varm, steges kålen på skærefladen i 1 tsk. olie pr. pers. i ca. 1 min., til den har fået godt med farve. Rør rundt i panden, og steg i yderligere 1 min. 

Overfør kålen til en skål, og krydr med salt og lidt eddike.

timiancreme frisk 9%
20 min.
Lav risottoen

Kom kød, løg og gulerod i en gryde, og varm op ved middelhøj varme. Steg under omrøring i ca. 5 min., indtil grøntsagerne er blevet gyldne.

Tilsæt 1 tsk. hvedemel pr. person, og rør godt rundt i 1 min.

Hæld speltkerner og creme frisk i, og rør rundt indtil væden bliver cremet. Tilsæt evt. vand, hvis det bliver for tykt. Pluk timianbladene i imens.

Smag risottoen til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risottoen i dybe tallerkener, og anret kål og kerner henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Salame Ventrizina Piccante bliver fremstillet af svinekød i Parma regionen i Italien. Kødet kommer fra den velkendte parmagris i Parma. Pølsen fremstilles af varmt friskt kød, som hakkes og blandes med krydderurter. Pølserne stoppes i naturtarme med stor diameter, hvorefter de hænges til modning og tørring. Pølsen er en blød og med en kraftig smag af Chili.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
508 kcal
Fedt:
25,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,8 g
Kulhydrat:
41,4 g
heraf sukkerarter:
7,6 g
Kostfibre:
13 g
Protein:
23 g