Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start gerne dette trin 30 min. før, du går i gang med at lave mad.
Pres hvidløg.
Bland sennep, hvidløg, paprika og 1 tsk. olie pr. pers. til marinade. Tilsæt også 1 knsp. salt og 1 knsp. peber pr. pers.
Pensl marinaden på kyllingelårene, og læg dem på køl i 30 min.
Læg kyllingelårene i airfryeren, og indstil den på 180 grader.
Giv lårene 20 min., hvorefter de omarrangeres (brug med fordel en tang). Giv herefter yderligere 10 min. i airfryeren.
Hold kyllingelårene varme indtil servering.
Pil evt. de yderste store dækblade af spidskålet hvis de er stødte og skær resten af spidskålet i 1 cm tykke skiver.
Skyl og skrub alt jord af kartoflerne, og kog dem næsten møre i letsaltet vand i en stor gryde i ca. 10 min.
Knæk de træede ender af aspargesene, og skær dem i grove skiver.
Læg kål og asparges i kogevandet sammen med kartoflerne, og blanchér dem sammen med kartoflerne i de sidste par minutter af kogetiden. Hæld vandet fra og lad dem dampe godt af.
Når kyllingelårene er færdige:
Hæld kartofler, spidskål og asparges over i formen til airfryeren.
Hak persillen (gem lidt til pynt), bland den i, og drys med salt og peber.
Skær 10 g smør pr. pers. i mindre stykker, og fordel dem øverst på grøntsagerne.
Stil formen i airfryeren, og indstil på 200 grader.
Giv dem 10 min., og rør en enkelt gang undervejs.
Servér grøntsagerne og kartoflerne sammen med kyllingelår i en skål eller på et fad, med et drys friskhakket persille henover.
Kundekommentarer ()