Denne pizza er naturligvis slet ikke mexicansk - men blot inspireret af de mexicanske smage.
Du får dog en super mexicansk ost, queso fresco, på toppen.
Og hvem elsker ikke både mexistyle og pizza ?
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft, eller så varmt som muligt.
Steg kødet i olivenolie på en varm pande i ca. 10 min.
Snit hvidløg fint, og tilsæt det til panden med kødet efter ca. 5 min. Krydr med salt, peber og fajita krydderi, og tilsæt tomatpuré.
Smag kødet til, og lad det køle en smule.
Rul dejene ud, evt. på et meldrysset bord, og læg dem på bagepapir.
Smør dejene med lidt creme fraiche, og krydr med salt og peber.
Fordel kødet på dejene, og bag dem på en bageplade i ca. 8-12 min., til de er gyldne og lækre.
Snit rødløg i tynde skiver og salaten fint, og smuldr queso fresco.
Anret de varme pizzaer toppet med salat, løg og queso fresco, og servér straks.
Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kommentarer og forslag til opskriften