0
Spicy okselaab med nudler og mynte

Spicy okselaab med nudler og mynte

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Sesamolie og fiskesauce er begge kraftige smagsgivere. Så vær varsom. Smag til, og tilsæt lidt ad gangen. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squashhakket oksekødhvidløgrødløgrød chilinam pla (fiskesauce)ristet sesamolie
1 min.
Krydret oksekød

Riv squashen groft, og sautér den i olie på en varm pande i 1-2 min.

Kom kødet ved, og steg det i ca. 8-12 min., til det er let gyldent.

Snit hvidløg og rødløg fint, kom begge dele med på panden, og steg i yderligere 1-2 min.

Krydr med fint hakket chili, fiskesauce, sesamolie og sukker. 

nudlerrød peberfrugtagurkmynte
10 min.
Nudler og grøntsager

Kom nudlerne i en gryde med kogende, saltet vand, og kog ganske kort. Afdryp og vend evt. nudlerne med lidt olie, så de ikke klistrer. 

Skær peberfrugt i slanke både, snit agurken i aflange, tynde skiver, og pluk mynten groft. Vend det med en smule lys eddike, sukker og peber. 

23 min.
Anretning

Vend forsigtigt kødet med nudlerne, anret med grøntsagerne, og nyd straks. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?