
Kog nudlerne som angivet på pakken, og skyl dem efterfølgende i koldt vand, for at fjerne stivelsen.
Soigner det nye løg, og skyl det grundigt sammen med kålen, koriander og citrongræsset.
Hak løget og kålen groft, og snit citrongræsset så fint som muligt.
Hak stilken på korianderen fint, og lad bladene være hele.
Pil hvidløget, og hak det fint.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, hak dem groft, og gem dem til senere.
Varm en stor wok eller gryde op ved høj varme. Steg løg og spidskål i 1 spsk. olie pr. person i flere etaper, så det får godt med farve.
Imens der steges, blandes sweet chili, fiskesauce, lime og æg i en skål.
Tilsæt nudlerne til gryden med kål, og steg yderligere i 1 min. under omrøring. Kom hvidløg, citrongræs og korianderstilke i, og rør 30 sek., før æggemassen hældes i sammen med de ristede mandler. Rør det godt rundt, indtil æggene begynder at sætte sig lidt. Smag retten til med evt. ekstra syre eller salt. Servér straks.
Fordel retten i dybe skåle og top med korianderbladene.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften