0
Sur-sød Pad Thai med lime, sprød mandel og sweet chili

Sur-sød Pad Thai med lime, sprød mandel og sweet chili

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nudler
1 min.
Nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken, og skyl dem efterfølgende i koldt vand, for at fjerne stivelsen.

løg med topspidskålkoriandercitrongræs
5 min.
Grøntsagerne

Soigner det nye løg, og skyl det grundigt sammen med kålen, koriander og citrongræsset. 

Hak løget og kålen groft, og snit citrongræsset så fint som muligt. 

Hak stilken på korianderen fint, og lad bladene være hele. 

Pil hvidløget, og hak det fint. 

mandler
15 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, hak dem groft, og gem dem til senere.

Sød chilisaucenam pla (fiskesauce)limeæg2nudler
20 min.
Stegning

Varm en stor wok eller gryde op ved høj varme. Steg løg og spidskål i 1 spsk. olie pr. person i flere etaper, så det får godt med farve. 

Imens der steges, blandes sweet chili, fiskesauce, lime og æg i en skål. 

Tilsæt nudlerne til gryden med kål, og steg yderligere i 1 min. under omrøring. Kom hvidløg, citrongræs og korianderstilke i, og rør 30 sek., før æggemassen hældes i sammen med de ristede mandler. Rør det godt rundt, indtil æggene begynder at sætte sig lidt. Smag retten til med evt. ekstra syre eller salt. Servér straks.

30 min.
Anretning

Fordel retten i dybe skåle og top med korianderbladene. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
586 kcal
Fedt:
24,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,1 g
Kulhydrat:
64,1 g
heraf sukkerarter:
2,4 g
Kostfibre:
13,2 g
Protein:
23,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?