0
Spicy tortillawraps med kylling, spidskål, avokado, lime og koriander dressing

Spicy tortillawraps med kylling, spidskål, avokado, lime og koriander dressing

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Airfryer

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

flåede og hakkede tomaterrød chilisød paprikakoriander
1 min.
Korianderdressing

Blend (eller brug en foodprocessor) de hakkede tomater, rød chili, sød paprika, frisk koriander og 1/2 tsk. sukker pr. pers. Smag til med salt.

kyllingebryststærk paprika
5 min.
Forbered kylling

Skær kyllingebryst i mundrette stykker.

Kom kyllingestykkerne i en pose sammen med 1/2 spsk. olie pr. pers., stærk paprika og salt efter smag. Ryst posen godt, så det hele bliver grundigt blandet.

Læg de krydrede kyllingestykker i airfryeren, og giv dem ca. 14 min. ved 180 grader. Ryst eller vend kyllingestykkerne et par gange undervejs.

spidskålgulerødderavokadolimeTortilla hvede wraps - bløde
15 min.
Grøntsager og tortillas

Snit spidskål i fine skiver og gulerødder i tynde stave. Skær avokado i fine stykker og lime frugten ud i 8 både.

Varm tortillas i airfryer, mikroovn eller ovn.

30 min.
Saml wraps

Smør hver varm tortilla med ca. 1 spsk. korianderdressing, og læg herefter spidskål, gulerødder og avokado på. Pres saften af en limebåd henover.

Fordel herefter kyllingestykkerne på tortillaerne, luk dem let sammen som en tragt, og hæft med en tandstik på midten, for at holde sammen på dem.

35 min.
Anretning

Servér med resten af limebådene og korianderdressingen til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.