0

Spidskål i ovn med bacon og dressing af cherrytomater og løg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fjern de grove yderste blade på spidskålen og kog kålhovedet helt i letsaltet vand ca. 15 min. Dryp godt af, skær hovedet i kvarte og vikl 2 skiver bacon om hver. Læg de kvarte kål på en bageplade, krydr med salt og peber og dryp med lidt olie. Bag kålen ved 200°C i ca. 20 min. til baconen er let sprød og kålen mør.

Halver imens løg og top og snit dem i meget tynde skiver. Kom dem i en skål, dryp citronsaft henover og lad det trække 5 min. Skær imens tomaterne i små tern og rør dem sammen med creme fraiche, salt og peber. Vend løg og citronsaft i, smag til og server kål og dressing til fx grillet kød, pølser eller fisk.

Kommentarer og forslag til opskriften