0

Spidskål i ovn med pærer, bacon og honning (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del spidskålen i 8 "både", fjern stokken og læg dem med skærefladen opad i et smurt ildfast fad. Skær pærerne i kvarte, fjern kernehus og blomst og læg et stykke pære ved hvert stykke kål. Dryp med honning og olie og drys med lidt salt og peber. Vikl en skive bacon stramt om hvert "par" og læg dem på en bageplade. Bag kål og pærer i 10-15 min. ved 210 grader til baconen er let sprød og kålen netop mør. Server som tilbehør til kraftigere kødretter, sammenkogte retter mv.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.