
Fremgangsmåde:
Skær bunden af et spidskål - skyl bladene og dryp dem tørre i et viskestykke. Skær det grove midterste fra og snit kålen fint. Steg hasselnødder på en tør pande, til skallen tager farve og begynder at falde af. Læg dem i et viskestykke og "rul" skallen af. Der må godt sidde lidt rester af skal. Skyl et stort bundt dild og lad det dryppe af. Skyl blommer og skær i både rundt om stenen. Skær dem evt. lidt tyndere strimler.
Dressing
Bland 4 spsk. æblecidereddike eller æbleeddike med dijonsennep, flydende honning, salt og lidt peber. Rør dernæst ca. 20 cl olivenolie i. Smag den til, den skal være syrlig. Vend spidskål m. dressing, 2/3 af blommer, nødder og dild. Anret på et fad og pynt med blommer og nødder.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften