0

Spidskål med mild rygeostcreme

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del spidskålen i kvarte, sørg for at de hænger sammen i stokken, og damp dem lige netop møre over letsaltet vand, 6-10 min. afhængig af tykkelse. Pisk imens de resterende ingredienser sammen, smag til citronsaft, salt og peber og vend evt. purløg i.

Dryp kålen godt af, anret dem på et fad og fordel rygeostcremen derpå.

Server til fx frikadeller, hakkebøffer eller lammesteg.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.