0

Spidskål med rygeostcreme, radiser og nye løg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rør rygeost, cremefraiche og fløde godt sammen og smag til med citronsaft, salt og peber. Trim spidskålen, fjern stokken og snit bladene i tynde strimler. Vend dem med olien og et lille nip salt og peber og anret den på et flot fad. Skær radiser og løg med top i fine tynde skiver. Dryp dressingen over spidskålen og top med radiser, løg og gerne masser af klippet dild. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?