1. Skræl ananassen og skær den ud i tern af ca. 5 x 5 mm.
2. Pres limesaften ud over stykkerne og vend rundt med honning og salt.
3. Rist sechuan peber på en tør pande til de begynder at dufte og afgive æteriske olier - knus let i en morter og drys over ananassen og vend rundt.
4. Rist cashewnødderne på den varme pande.
5. Del spidskålen i 4 stykker på langs og fjern de yderste blade samt stokken. Snit nu kålen i så fine strimler du kan.
6. Pluk alle bladende af mynten og skyl dem i vand - tør bladende i en salatslynge og hak dem groft.
7. Anretning: Vend ananas og marinade sammen med det snittede spidskål og mynte. Lad salaten trække 5 - 10 minutter inden du serverer - vend rundt i salaten igen lige før den serveres og drys nu med ristede cashewnødder
Sechuan peber har en unik aroma og smag, der ikke stærk eller skarp som sort eller hvid peber. I stedet har den toner af citrus og skaber en kortvarig prikkende følelsesløshed i munden.
Sechuan peber blev engang brugt som en erstatning, da peber blev dyrt som guld. Sechuan peber blev tidligere betragtet som mad der var egnet til guder i Kina.
Sechuan peber, eller fagara som det også kaldes, er ikke i familie med almindelig peber. Det passer godt til fjerkræ og kødretter, og er en af de vigtigste ingredienser i kinesisk five spice.
Sichuanpeberet kommer fra Sichuan-provinsen i det sydvestlige Kina. I Kina anvendes sichuanpeberet som medicin mod alle mulige sygdomme. Men de fleste bruger det som krydderi i forskellige lokale retter. En berømt fætter til den mere kendte pekingand er sichuananden, der er krydret med sichuanpeber, ingefær og frisk koriander.
En anden populær ret er pang-pang-kyllingen. Sichuanpeberet indgår også i den kinesiske krydderiblanding Chinese Five Spices.
Kundekommentarer ()