0
Spidskåls ”Coleslaw” med ananas, mynte, sechuan peber og cashewnødder

Spidskåls ”Coleslaw” med ananas, mynte, sechuan peber og cashewnødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Skræl ananassen og skær den ud i tern af ca. 5 x 5 mm.

2. Pres limesaften ud over stykkerne og vend rundt med honning og salt.

3. Rist sechuan peber på en tør pande til de begynder at dufte og afgive æteriske olier - knus let i en morter og drys over ananassen og vend rundt.

4. Rist cashewnødderne på den varme pande.

5. Del spidskålen i 4 stykker på langs og fjern de yderste blade samt stokken. Snit nu kålen i så fine strimler du kan.

6. Pluk alle bladende af mynten og skyl dem i vand - tør bladende i en salatslynge og hak dem groft.

7. Anretning: Vend ananas og marinade sammen med det snittede spidskål og mynte. Lad salaten trække 5 - 10 minutter inden du serverer - vend rundt i salaten igen lige før den serveres og drys nu med ristede cashewnødder

Bonusinfo

Sechuan peber har en unik aroma og smag, der ikke stærk eller skarp som sort eller hvid peber. I stedet har den toner af citrus og skaber en kortvarig prikkende følelsesløshed i munden.

Sechuan peber blev engang brugt som en erstatning, da peber blev dyrt som guld. Sechuan peber blev tidligere betragtet som mad der var egnet til guder i Kina.

Sechuan peber, eller fagara som det også kaldes, er ikke i familie med almindelig peber. Det passer godt til fjerkræ og kødretter, og er en af ​​de vigtigste ingredienser i kinesisk five spice.

Sichuanpeberet kommer fra Sichuan-provinsen i det sydvestlige Kina. I Kina anvendes sichuanpeberet som medicin mod alle mulige sygdomme. Men de fleste bruger det som krydderi i forskellige lokale retter. En berømt fætter til den mere kendte pekingand er sichuananden, der er krydret med sichuanpeber, ingefær og frisk koriander.

En anden populær ret er pang-pang-kyllingen. Sichuanpeberet indgår også i den kinesiske krydderiblanding Chinese Five Spices.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?