
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog knap 1/2 dl vand pr. person op i en elkedel, og rør kogende vand og bouillon sammen i en skål.
Hak løg, chili (efter behag, d en er stærk) og hvidløg, og svits alle tre ting i olie i en gryde.
Tilsæt og brun det hakkede kød af. Krydr med salt og peber.
Tilsæt tomatpuré, lasagnekrydderi og bouillon, og rør det godt sammen.
Lad retten simre i 5 min.
Bland hytteost, æg, revet parmesan, friskhakket basilikum (gem både lidt parmesan og lidt basilikum til anretning), salt og peber godt sammen. Brug med fordel en foodprocessor eller blender.
Skær bunden af spidskål, kassér de yderst blade, og pluk herefter de store spidskålsblade fra kålet. Del dem i 2, og fjern evt. grove stokke.
Smør airfryerformens bund med olie, og læg en bund af 2 spidskålsblade.
Fortsæt med kødsauce, hytteostblanding, 2 spidskålsblade, kødsauce, hytteostblanding, 2 spidskålsblade, resten af kødsaucen og resten af hytteostblandingen. Drys evt. lidt rasp over, og spray let med lidt olie på overfladen til sidst.
Sæt formen i airfryeren, indstil den på 170 grader, og giv spidskålslasagnen 25 min.
Skær de skyllede tomater i tynde skiver, og skær også mozzarella i skiver.
Læg tomater og mozzarella taglagt på et fad, og drys med olie, peber, lidt salt og plukkede basilikumblade.
Sæt salaten på køl til lasagnen er klar.
Anret lasagnen med det sidste friskhakkede basilikum og parmesan, og servér sammen med tomatsalaten.
NB. på billedet er der tilføjet druer - de følger ikke med i kassen. Men er erstattet af en tomatsalat.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften