0
Spidskålslasagne med hakket oksekød, hytteost, parmesan og basilikum

Spidskålslasagne med hakket oksekød, hytteost, parmesan og basilikum

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

oksebouillonløgrød chilihvidløghakket oksekødtomatpuréLasagne krydderi
1 min.
Kødsauce

Kog knap 1/2 dl vand pr. person op i en elkedel. Rør kogende vand og bouillon sammen i en skål.

Hak løg, chili (efter behag, den er stærk) og hvidløg, og svits alle tre ting i olie i en gryde.

Tilsæt og brun det hakkede kød af. Krydr med salt og peber.

Tilsæt tomatpuré, lasagnekrydderi og bouillon, og rør det godt sammen.

Lad retten simre i 5 min.

hytteostægparmigiano reggiano (Parmesan)basilikum
5 min.
Hytteostblanding

Bland hytteost, hele æg, revet parmesan, friskhakket basilikum (gem både lidt parmesan og lidt basilikum til anretning), salt og peber godt sammen. Brug med fordel en foodprocessor eller blender.

10 min.
Lasagne

Skær bunden af spidskål, kasser de yderst blade og pluk herefter 4-6 store spidskålblade fra kålet. Del dem i 2 og fjerne evt. grove stokke. 

Smør airfryerformens bund med olie, og læg en bund af 2 spidskålsblade.

Fortsæt med kødsauce, hytteostblanding, 2 spidskålsblade, kødsauce,  hytteostblanding, 2 spidskålsblade, resten af kødsaucen og resten af hytteostblandingen. Drys lidt rasp over, og spray let med lidt olie på overfladen til sidst.

Formen sættes i airfryeren. Indstil airfryeren på 170 grader og giv spidskålslasagnen 25 min.

frisk mozzarellatomaterbasilikum
20 min.
Tomatsalat

Skær de skyllede tomater i tynde skiver, og skær også mozzarella i skiver.

Læg tomater og mozzarella taglagt på et fad, og drys med olie, peber, lidt salt og plukkede basilikumblade.

Sæt salaten på køl til lasagnen er klar.

40 min.
Anretning

Anret lasagnen med det sidste friskhakket basilikum og parmesan og serveres sammen med tomatsalaten.  

NB. på billedet er der tilføjet druer - de følger ikke med i kassen. Men er erstattet a en tomatsalat.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?