0

Spidskålssalat med couscous, æble, druer, tørret frugt og valnødder (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kom couscousen i en skål, smuldr bouillonterningen i og vend det godt sammen med de tørrede frugter. Overhæld med kogende vand, så det dækker med en centimeter og lad det trække tildækket til al væden er optaget. Løsn couscousen med en gaffel til den er løs og luftig. Befri spidskålen for grove yderblade og stok og snit bladene i helt fine strimler. Skær æblerne i tynde både og løgene i tynde skiver. Halver druerne og hak valnødderne groft. Pisk mayonnaise, 2 spsk. olie, balsamico, dijonsennep, sukker, salt og peber sammen til en lind dressing, smag til og juster evt. konsistensen med lidt vand, hvis den er for tyk. Vend spidskål, æbler og dressing sammen og anret det som en rede på et fladt fad. Fyld reden op med couscousen og top med løgskiver og druer. Drys med valnødder og evt. persille, dryp med lidt olivenolie og server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.