0

Spidskålssalat med fennikel, tranebær, ristede frø og kerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennepfrø

Fremgangsmåde

Befri spidskålen for grove yderblade, skær det i kvarte og fjern stokken. Snit bladene i fine tynde strimler og kom dem i en skål.

Rens fenniklen, snit den papirstyndt, gerne på et mandolinjern, og vend dem sammen med kålen.

Rist nigellafrø, birkes og sennepsfrø sammen på en tør pande til de begynder at "poppe" og kom dem i skålen.

Kom lidt olie på samme pande og rist græskar- og solsikkekernerne fint gyldne og kom dem ved sammen med tranebær, citronsaft, sukker, olie og meget gerne hakket dild. Krydr med salt og peber og vend salaten godt sammen. Smag til, anret og server straks til fisk, kød og fjerkræ.

Bonusinfo

Nigellafrø  der er små sorte frø er en almindelig ingrediens i Mellemøsten og Indien. De er let bitre og pebrede i smagen, og kan steges før brug for at forstærke smagen. Nigellafrø kendes også som 'jomfru i det grønne'.Nigella bruges undertiden i garam masala eller mildere retter som for eksempel kormas. I Mellemøsten og Indien tilsættes nigellafrø gerne til en brøddej før bagning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?