Del spidskålen i 4 stykker på langs og fjern de yderste blade samt stokken. Snit nu kålen i så fine strimler du kan.
Del fenniklen i kvarter og skær den helt fint - brug gerne lidt af den grønne top (gem evt lidt til pynt)
Kom kål og fennikel i iskold vand i 10 minutter - dræn og tør i en salatslynge.
Bælg ærterne
Skyl og nip jordbær - og skær dem i halve eller i skiver
Rist pinjekerner gyldne på en tør pande - drys med lidt fint salt
Dressing:
Pil og hak hvidløget fint, bland med saften fra 1/2 citron, olivenolie, honning samt salt og sort peber.
Anretning:
Vend kål, fennikel og halvdelen af bærrene sammen med dressing - kom det i en skål - drys med de sidste jordbær, bælgede ærter og pinjekerner og pynt med lidt plukkede fennikeltoppe - riv til sidst lidt af den gule citronskal over salaten.
Pynt evt. med lidt citronmelisse
Kundekommentarer ()